Sådan finder du de rette lokaler til virksomheden

Danmark er et lille land, men på trods af det faktum, findes der utallige kontorer og bygninger, der er bygget med henblik på erhverv. Når du skal finde erhvervslokaler, kan beslutningen sommetider kræve en erhvervsmægler, mens det andre gange er muligt at løse problemstillingen ved at tænke logisk.

I denne guide får du de bedste råd til at finde den ideelle lokation og de helt rigtige lokaler til virksomheden.

Logistiske overvejelser kommer først

Når du står overfor at finde det rigtige sted til virksomheden, er det vigtigt, at du først og fremmest gør dig nogle logistiske overvejelser. En fabrik ville eksempelvis kræve, at du var tæt forbundet med motorveje og andre vigtige veje, da der skal fragtes produkter til og fra virksomheden. Omvendt er det ikke super attraktivt for en kontorbygning at være placeret midt på en mark, fordi det ikke ville være interessant eller inspirerende for kontormedarbejderne at se på sådan en udsigt.

De logistiske overvejelser handler altså kort fortalt om, at der skal tages hensyn til, hvordan infrastrukturen ser ud. Derudover handler det om, at du også tager hensyn til medarbejderne.

Hvorfor er medarbejderne vigtige i de logistiske overvejelser?

Hvis du undrer dig over, at medarbejderne er beskrevet som en vigtig faktor i forhold til de logistiske overvejelser, kommer en del af svaret her. Vi lever i 2018, og i dag er det ikke livslange kontrakter, som medarbejdere søger.

I dag er det derimod attraktive lokationer, hvor mulighederne er gode – også for at komme videre i karrieren – som medarbejderne søger. Derfor er det altså ikke unaturligt, at vi i 2018 ser mange af de store virksomheder, også direkte konkurrenter, ligge i store klynger.

Topledelsen i virksomheden bør ikke se det som en negativ ting, da det hele tiden giver nye muligheder. Skulle en af din virksomheds nøglemedarbejdere rende over til konkurrenten på den anden side af vejen, er det ikke usandsynligt, at en af konkurrentens medarbejdere søger over til din side af vejen. Der er langt større udskiftning i dag, end vi så for år tilbage.

Fast ejendom er yt

Flere og flere taler om, at fast ejendom ikke længere eksisterer, når vi taler om erhverv på det danske marked. I dag ser vi mere og mere, at virksomheder tilpasser deres ejendom efter deres behov, og derfor betyder det ikke, at den rigtige bygning og lokation i dag er den rigtige bygning og lokation i morgen.

En række af forskellige faktorer har indflydelse på, at udviklingen netop ser sådan ud. Den teknologiske udvikling er måske den største faktor. Vi lever i et højteknologisk samfund, der for hver dag, der går, udvikler sig yderligere rent teknologisk. Virksomheder bliver hele tiden opkøbt, og vi ser rigtig mange fusioner. Netop derfor er fast ejendom yt i 2018.

Innovative virksomheder lokaliserer sig tæt på universiteter

En af de helt store trends over de senere år – især blandt innovative virksomheder – er, at de placerer sig tæt på universiteter. Denne placering er nemlig forbundet med en lang række fordele for de innovative virksomheder. Først og fremmest bliver det lettere for virksomhederne at få adgang til den information, som universiteterne besidder. Dernæst er det på universiteterne, at vi finder den næste generation af talenter. Derfor er placeringen både ideel og logisk i forhold til en ny generation af medarbejdere for virksomheden.

Et eksempel blandt mange er Microsoft, der for nyligt åbnede et nyt dansk hovedkvarter i Lyngby. Den sjællandske by ligger tæt op ad Danmarks Tekniske Universitet.

Tænk logisk

I bund og grund handler det altså om at tænke logisk, når du skal udvælge den rigtige lokation for din virksomhed. Det drejer sig ikke kun om, at du skal finde et ledigt lager eller en ledig bygning, men derimod at du foretager en lang række overvejelser, hvor du først og fremmest tager hensyn til de præferencer, som virksomheden måtte have og dernæst medarbejdernes.

Held og lykke med jagten på de nye lokaler og den rette lokation!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*