Det skal du huske, når du skifter branche

Hvis du går med overvejelser om at skifte dit job ud, er der selvfølgelig mange ting, du skal have på plads. Der er nok endnu flere ting at huske på, hvis du gerne vil lave et brancheskift, for her kan du selvfølgelig komme endnu mere på dybt vand. Læs med her.

Rigtig mange danskere oplever på et tidspunkt, at de ikke længere trives i den branche, de arbejder i. Det kan skyldes mange ting, og måske er man bare færdig med det, man oprindeligt troede, man ville. Det kan selvfølgelig være problematisk, hvis man har taget en uddannelse inden for området, og man så vil prøve noget helt andet. Selvom man står lidt på bar bund, så kan det dog sagtens lade sig gøre, og man har stadig opbygget værdifuld erfaring, selvom den måske ikke altid er så relevant i udgangspunktet.

Men hvad skal man egentlig huske at tænke over, når man skifter branche?

A kasse

Vi starter med noget af det allermest praktiske, men også noget af det vigtigste. Man skal selvfølgelig have styr på a kassen, når man skifter branche, for højst sandsynligt skal man have en ny. For mange er dette en tung beslutning, og det er ikke rigtig noget, man egentlig har lyst til at bruge tid på. Det kan dog sagtens svare sig at gøre et grundigt forarbejde, så man vælger præcis den a kasse, som giver de bedste muligheder.

Det er ikke en beslutning, som nødvendigvis er så let, og det kan kræve, at man sætter sig en smule ind i tingene på forhånd. En a kasse skal give dig de bedste forudsætninger, hvis du er arbejdsløs, og du skal altid kunne få den bedst mulige vejledning undervejs. Det er de ting, du skal tænke på, når du vælger det rigtige sted for dig.

Hvis du leder efter den rigtige a kasse kan du klikke her for at læse mere.

Hvad kan jeg nå

Det er selvfølgelig også relevant at overveje, hvad man kan nå i den nye branche. Har man højst ti år tilbage på arbejdsmarkedet, bliver det nok svært at blive den bedste af alle, men til gengæld kan man også ”spille frit”, fordi man ikke rigtig har noget pres på sig. Det er altid spændende, hvad man kan føre det til, men det er en god idé at sætte sig realistiske mål, som man ønsker at opnå.

Kan jeg bruge min erfaring

Tænk også over, om du kan bruge den erfaring, du har opbygget fra din tidligere branche. Det er ikke altid så fjernt, som det virker, og ofte vil der være muligheder for at bringe noget med ind det nye sted. På den måde vil du også få respekt hos dine nye kollager, som opdager, at du faktisk også kan lære dem noget.

Hvorfor er jeg skiftet

Tænk over, hvorfor du er skiftet branche. Det gælder særligt, når du er lidt træt af tingene, og egentlig ikke synes, du har en særlig fed dag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*