3 tips til at få succes med e-handel – i de fleste brancher

Man har hørt mange solstrålehistorier om ejere af webshops der er blevet rige på kort tid, men for langt de fleste er det en hård kamp – der dog er værd at tage op. Får man succes, er det rigtig sjovt at have bygget en succesfuld internetshop.

At få succes med e-handel kræver at mestre mange forskellige discipliner. Vi vil herunder komme ind på nogle af de ting vi synes er vigtige for at få et godt startskud til din online shop.

Vælg den rigtige platform.
Med platform menes der det system som din webshop bygges på. Der skelnes mellem hostede og open source løsninger, og det er et spørgsmål om hvor teknisk i/du selv er, og hvor meget i vil have fingrene ned i maskinrummet selv.

Det er vigtigt at vælge en god platform fra start, da det kan være meget omfattende at skulle skifte senere hen. Derfor er det en god ide at vælge et stort og afprøvet system, hvor det er muligt at skalere sin shop op i størrelse, når det er nødvendigt. Gode eksemplar på shopsystemer der virker godt er Hostede løsninger som Shopify og Shoporama og Open Source løsninger som Prestashop og Magento. Magento er et stort system der kræver rimelig tekniske færdigheder, der dog bliver rigtig fed hvis det er sat rigtigt op. Du kan se en kørende Magento Shop online hos HairOutlet.dk, der sælger hårprodukter og lignende online.

Gør SEO forarbejdet godt.
Ved ud ikke hvad og hvordan søgemaskineoptimering fungere, kan det være en god ide at forsøge at få en basis forståelse for dette. Inden man sætter sin webshop live, kan det være en rigtig god ide at have sat sig ind i de basis ting der gør sig gældende for SEO. Især en ting som søgeordsanalyse er en rigtig god ide, at lave grundigt inden man begynder at bygge sin shop.

Har man styr på hvad og hvornår folk søger efter specifikke ting, er det meget lettere at bygge sin shop op omkring de rigtige ord, og gør man dette rigtigt fra en start er der rigtig meget værdi og tid at hente, i forhold til folk der starter uden denne viden.

Et godt eksempel på en shop der er god på SEO-fronten er nydanstempler.dk, her er der i flere år arbejdet med SEO.

Køb trafik fra AdWords fra dag 1
AdWords er en god kilde til trafik fra første dag din webshop er klar. Det er en god måde at få trafik ind på din webshop fra første dag og du kan derefter optimere på dine kampagner og din webshop. AdWords er betalte annoncering i toppen af googles søgeresultater, så at oprette annoncer der får dig i toppen af google med det samme. Det kan dog være dyrt at ligge derop hvis dine kunder ikke konvertere, men det er derfor man opsætter test og tester af hvad der virker. Med trafik fra dag har du muligheden for at teste hvad der virker og optimere på det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*