Få tjekket altanerne på dine udlejningsboliger

Altaner har alle dage vist sig at være en rigtig god investering, til folk der har udlejningsejendomme og tjener penge på det.

Først og fremmest er det en god investering i forhold til markedsværdien af den ejendom eller lejlighed som du ejer – der er et klart billede af, at værdien på boliger med altaner er højere end boliger uden altaner.

Udover dette får man mere plads i hjemmet, og da mange boliger bliver vurderet ud fra kvm, kan det være med til at give helhedsværdien et stort ryk opad.

Har man en altan tilknyttet sin udlejningsbolig, med en ret god udsigt kan det også give flere udlejningskroner her og nu, da mange er villige til at betale noget mere for at få en ejendom hvor der er en altan tilknyttet.

Fordele ved altaner
Der er rigtig mange fordele, ved at have en altan tilknyttet boligen. Først og fremmest giver det en god beskyttelse mod vind og vejr. Har du en altan med en god glasinddækning beskytter det mod vind og vejr ind mod boligen. Tilmed er der en gennemsnitsbetragtning omkring levetiden, hvor en glasinddækning forlænger levetiden på altanen med 50 år, så det er også værd at have med i tankerne når der skal bygges en altan.

Har du en god altan med glasinddækning, er det meget støjreducerende. Undersøgelser viser op til 20 DB mindre støj i hjemmet med en altan med inddækning. Dette kan være rigtig brugbart hvis du har hjem op mod trafikstøj i form af en motorvej, befærdet landevej eller bor tæt på en jernbane med tog regelmæssige kørende forbi.

En anden stor fordel ved at have en altan i hjemmet, er det energisparende element en altan er. Altaner er rigtig gode til at holde på varmen og derfor sparer du omkring 20% af omkostningerne til opvarmningen i ejendommen. Et stort tal, som tit og ofte gør det til en god forretning at få bygget en altan på din ejendom.

Det er en god ide med eftertjek af gamle altaner
Har du altaner der er bygget længe før du overtog ejendommen, kan det være en rigtig god ide at få dem tjekket igennem. Altansikkerhed har for nylig været et emne i medierne, og det er ikke alle altaner der er bygget lige sikkert. Derfor kan det være en god ide at få en byggekyndig ud at inspicere, hvis du overtaget en bolig med en gammel altan.

Tv2 har eksempelvis påvist problemer med nogle altanbyggerier. Sikkerheden for mennesker er naturligvis altid vigtigst, så det er en god ide at tjekke op på sikkerheden af byggeriet inden det tages i brug.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*